02/03/2021

РОЗВИТОК ЖИТТЄВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ОСОБИСТОСТІ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА ЗА ДОПОМОГОЮ НАВЧАННЯ ОСНОВ МЕДІАГРАМОТНОСТІ З ВИКОРИСТАННЯМ ІННОВАЦІЙНИХ ФОРМ І МЕТОДІВ НАВЧАННЯ

З метою популяризації досвіду роботи учителів початкової школи серед здобувачів вищої освіти  01 березня 2021 року відбулося чергове онлайн-засідання обласної творчої групи вчителів початкової школи області.













У процесі роботи розповіла про актуальність та основні завдання медіаосвіти в сучасному світі та її впровадження в умовах Нової української школи. Наголосила, що 21 квітня 2016 року Президія Національної академії педагогічних наук України схвалила нову редакцію Концепції впровадження медіаосвіти в Україні. .
У межах співпраці з Ресурсним центром професійного розвитку вчителя української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка вчителів було ознайомлено з освітньо-дослідницьким центром «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус», що здійснює фахово-методичну, дослідницьку, освітньо-консультативну роботу під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Олени СЕМЕНОГ, з метою формування інфомедійної грамотності майбутніх учителів-тьюторів на засадах академічної доброчесності та міжрегіональної партнерської взаємодії, активно сприяє функціонуванню і популяризації вживання української мови в засобах медіа. Під час виконання грантового проєкту «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус» активно долучалися до ряду вебінарів, фестивалю, присвяченому Міжнародному дню рідної мови.
Учителям було презентовано командну продукцію грантового проєкту – віртуальну лабораторію "Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності", що може бути доцільно використано як формулювання та візуалізації тлумачень інфомедійних термінів та електронний посібник з конспектами занять за результатами проведення конкурсу методичних розробок з інфомедійним компонентом для здобувачів закладів освіти, що відповідають компетентнісним вимогам мовно-літературної освітньої галузі, шкільним програмам.
Зазначену продукцію грантового проєкту доцільно використовувати у практичній професійній діяльності учителя початкової школи так і майбутнього фахівця, які прагнуть володіти основами інфомедійної грамотності.
Щиро вдячні за співпрацю Олені СЕМЕНОГ та можливість долучатися до таких важливих проєктів, що сприяють професійному розвитку.
За результатами онлайн-засідання надано методичні рекомендації учасникам обласної творчої групи вчителів початкових класів щодо навчання основ медіаграмотності молодших школярів з використанням інноваційних форм і методів навчання та рекомендовано пройти «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності» на платформі студії онлайн-освіти EdEra.



Немає коментарів:

Дописати коментар