29/10/2019

НАВЧАННЯ ЧЕРЕЗ ГРУ: АКАДЕМІЯ ОСВІТНЬОГО ДИЗАЙНУ

 Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation від 20.06.2019 з метою забезпечення супроводу та якісної ґрунтовної підготовки вчителів початкової школи в цілому та вчителів початкової школи пілотних шкіл, зокрема, до впровадження ігрових методів навчання в освітній простір Нової української школи 28.10.2019 було проведено тренінг для вчителів початкової школи пілотних закладів.




Тренером The LEGO Foundation Ганною Шваровою було проведено тренінг «Академія освітнього дизайну» на базі Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів № 27, м. Суми, Сумської області. Тренінг складається із 5 курсів: дизайнери ранкових зустрічей, дизайнери освітнього простору, взаємодія з батьками, професійне спілкування, дизайнери мислення, під час якого учителі початкової школи пілотних закладів удосконалили педагогічну майстерність з методики проведення ранкового кола, створення освітнього простору, дізналися як побудувати з Lego System нестандартну роботу з батьками, обговорили основні виклики й проблеми професійного спілкування та шляхи їх вирішення, практикувалися із створенням проєкту «Чарівні перетворення».
Навчання педагогів продовжується. У їхніх професійних планах ознайомитися з новими методиками викладання, а на очних курсах вчителі зможуть спробувати ці методики на практиці. Звертаємо увагу, що професійний розвиток учителів із позицій сьогодення розглядається як безперервний процес, який має здійснюватися на основі відомих, модифікованих чи новостворених, розроблених форм і способів організації підвищення кваліфікації.
Перспективою є подальша плідна робота та тісна співпраця всіх зацікавлених осіб щодо розв’язання проблем професійного розвитку учителя початкової школи, а також створення супроводу потреб учителя нової української школи.



Немає коментарів:

Дописати коментар