27/01/2021

ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ УЧНІВ ТРЕТІХ І ЧЕТВЕРТИХ КЛАСІВ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

 З метою обговорення актуальних наукових і практичних аспектів Нової української школи 27 січня 2021 року методистом навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Катериною ШАМУНОВОЮ проведено методичний онлайн-порадник «Оцінювання результатів навчання учнів третіх і четвертих класів Нової української школи» для спеціалістів органів управління освітою, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників із залученням студентів закладів вищої педагогічної освіти спеціальності 013 Початкова освіта (ОКР "Бакалавр").



У процесі роботи акцентовано увагу на оцінюванні навчальних досягнень учнів другого циклу навчання, яке є невід’ємною складовою освітнього процесу. Концептуальні зміни у вітчизняній освітній системі неможливі без перегляду й реалізації принципово нових підходів до оцінювання поступу навчання учнів. У Державному стандарті початкової освіти, Концепції «Нова українська школа» рекомендовано активно впроваджувати формувальне оцінювання навчальних досягнень учнів.
У рамках заходу проаналізовано наказ Міністерства освіти і науки України «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів учнів третіх і четвертих класів Нової української школи» від 16.09.2020 № 1146 та наголошено на тому, що для учнів третіх та четвертих класів застосовується формувальне та підсумкове (тематичне, семестрове та річне) оцінювання. Звернено увагу учасників методичного онлайн-порадника, що в журнал та свідоцтво досягнень виставляється рівень за кожен результат навчання з навчальних предметів / інтегрованих курсів наприкінці кожного навчального семестру (триместру) та навчального року. Річним оцінюванням є результати навчання учнів за останній семестр (триместр).
Детальніше з рекомендаціями Міністерства освіти і науки Ураїни можна ознайомитися за посиланням: http://osvita.stsaltiv.gov.ua/news/14-47-04-28-09-2020/.


Немає коментарів:

Дописати коментар