22/09/2020

#ОСВІТАБЕЗКОРУПЦІЇ

 Нещодавно мала чудову змогу взяти участь у проєкті «#ОСВІТАБЕЗКОРУПЦІЇ: формування доброчесного освітнього середовища через використання антикорупційних інструментів для роботи з молоддю в освітньому процесі». Це була прекрасна можливість долучитися до апробації двох оновлених антикорупційних інструментів – антикорупційного квесту та блоку уроків.


Розпочався дводенний тренінг із привітання директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії ГРОБОВОЇ, яка зазначила про важливість використання антикорупційних інструментів у закладах освіти.

Хочу подякувати за професіоналізм тренерської команди у складі Катерини МІНАЄВОЇ та Надії ЛЕЩИК, які протягом двох днів навчили присутніх використовувати антикорупційні інструменти в закладах освіти. Ними було продемонстровано антикорупційні уроки, антикорупційний квест, інтелектуальну антикорупційну гру у форматі «Що? Де? Коли?», антикорупційні сценарії, посібники «Світлофор освітньої доброчесності», «Історія шести. Як школа змінюється через взаємодію», «Організуй свій захід», антикорупційну «Мафію» (місто проти корупції).
Під час навчання було розглянуто актуальне в освітянській сфері питання академічної доброчесності у Новій українській школі. Виконуючи дисертаційне дослідження, хочу подякувати своєму науковому керівнику – професору, доктору педагогічних наук Олені СЕМЕНОГ за можливість долучатися кожного року до Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід». Так, маю змогу презентувати творчий проєкт із здобувачами освіти Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23, м. Суми, Сумської області «Дотримання принципів академічної доброчесності у навчанні».

Участь у дослідженні поточної ситуації потреб та викликів шкільних колективів в аспекті тем корупції та педагогіки партнерства дуже важлива. Тому, завдяки громадській організації «ЕдКемп Україна» за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» і спрямований на формування доброчесного освітнього середовища, ми маємо гарну можливість долучитися до зазначеного дослідження. Велике дякую організаторам, тренерам та учасникам проєкту.





Немає коментарів:

Дописати коментар