09/11/2017

Інтелектуальна гра «Люби і знай рідну мову» до Дня української мови та писемності

Згідно з планом роботи науково-дослідної лабораторії «Академічна культура дослідника» до Дня укранської мови та писемності у КУ «Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» № 23, м. Суми, аспірантка Діхнич Катерина Віталіївна, провела урок –гру « Люби і знай рідну мову»
Протягом уроку команди класів  редагували речення, продовжували прислів'я, відповідали на питання щодо синтаксису, складали промову «Зізнання в любові українській мові» та навіть власні віршовані рядки про красу та милозвучність рідної мови.

Варто зауважити, що найбільше діти люблять навчальні ігри. У невимушеній формі ми можемо досягти мети – навчити та перевірити досягнення. Інтелектуальні ігри допомагають найкраще узагальнити та систематизувати вивчене з української мови.  Їх можна проводити і до Дня української писемності та мови, і до Міжнародного дня рідної мови, і просто після вивчення окремих розділів.
З метою реалізації Концепції «Нова українська школа» одним із завдань є  формування компетентностей у спілкуванні державною мовою, а саме: навчати дітей розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови.






Немає коментарів:

Дописати коментар